16.10.2014

The best time to visit Split?


 Uusi lelumme kertoo lämpötilankin.
 Pituutta ja korkeutta ei tänään tarvinnut mittailla.

 Oli mukava paseerata rantabulevardilla.
 Täällä on vielä kesä.

Terveiset Splitistä! Vajaan kolmen tunnin lento Helsingistä oli samalla lento syksyn kylmyydestä, pimeydestä ja kaikenlaisesta ankeudesta kesään. Syyslomat ovat Suomessa alkaneet ja lapsiperheet olivat lähteneet sankoin joukoin reissuun. Meidänkin lennollamme matkustajina oli paljon ihmistaimia, mutta vastoin pahimpia ennakkoskenaarioita lento oli yllättävän rauhallinen. Ilmeisesti kaikki vauvasta vaariin osasivat arvostaa olosuhteiden muutosta parempaan.

 Torilla olisi ollut tarjolla kaikkea terveellistä, mutta olemme lomalla
 kaikesta normaalista tai ainakin lähes kaikesta terveellisestä.

Vanhan kaupungin keskustaa

Täällä on tänään ollut pilvistä ja välillä tuli jokin sadekuurokin, mutta lämpöä on ollut suomalaisiin hellelukemiin. +26 riittää meille näin pilvisenä päivänä.

 K:n iloksi täällä riittää lierihattuisia japanilaisia taas lähes joka kuvaan.

Tiesitkö muuten, että perusnormaali eurooppalainen vain
 käsivarren pituinen selfie on jo vanhanaikaista?

Norwegian toimi tälläkin kertaa loistavasti. Boarding alkoi aikaisin ja matkustajat saatiin koneeseen ajoissa. Lentokentältä Splitin keskustaan tulimme shuttlebussilla, joka maksoi 30 kunaa/hlö eli yhteensä meiltä jotain 8,5 euroa. Bussiasemalta kävelimme 10 minuutissa huoneistoomme ja samassa talossa asuva isännän äiti otti meidät vastaan ja esitteli huoneiston.

 Emäntä neuvoi meitä leikkaamaan pihalla kasvavaa sitruunaa teen joukkoon. 
Arvelemme, että rouva on tutustunut uuteen järkevään suomalaiseen alkoholilakiin 
ja jätti sen vuoksi "geen" pois "teen" edestä. Vastuunsa tunteva kätevä emäntä.

Matkustamisen lisäksi emme ole juurikaan tehneet mitään muuta. No, kävimme toki kaupassa ja iltapäivällä pyörähdimme parissa baarissa kaupunkikävelymme ohessa. Paikalliset kertoivat ihan erikseen kysymättä, että juuri nyt on paras aika vierailla Kroatiassa! The best time to visit here, kuulemma. Se on ehkäpä jopa totta. Ei ole liian kuuma eikä liian ruuhkaista. Lempeä menneen kesän tuulahdus sopii loman teemaan loistavasti.

 Tulevina päivinä reviirimme laajenee ja pysypä mukana!



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, nyt on jo mukavaa luettavaa heti ekana päivänä. Seurasimme lentoanne ja hyvinhän tuo sujui ajassa. Onpa teillä makee uusi "leikkikalu". Ja noita kädenjatkoja ihmettelin jo Nykissä. En ostanut, kun en tiennyt missä sitä kuljetetaan, kun sontikkakin on jo kyllä hankala kuljetettava, hah, hah! Eipä sillä, että olisi edes selfielaitetta. Kyllä teillä taas riittää siellä elämyksiä, kaikella saralla. Nauttikaa, ystävät ja kertokaa meille kateellisille kaikkea upeaa ja mitä nyt te siellä koettekin!!! -L-

Unknown kirjoitti...

Onnea uudesta lelusta ja mukavia hetkiä sen parissa!! Toivottavasti olette siihen tyytyväisiä!

Niin, ja ennen kaikkea hyvää ja rentouttavaa lomaa!

Jaaskarit kirjoitti...

Moi Leena, sitä vaan ihmettelimme, että miksi ei voi pyytää lierihattuista kaveria kuvaamaan, kun niitä on mukana monta tusinaa :) Ehkä se ei ole sen jälkeen enää selfie..?

Kiitos Tiina! Suunto on ollut Janella käytössä jo muutaman viikon työmatkapyöräilyssä ja vaikuttaa hyvältä laitteelta. Oppisimme vaan käyttämään kunnolla kaikkia hienouksia...